lunes, 1 de abril de 2019

COMUNICAT FIGOTRACEArran de les crítiques a l’organització de la cursa BTT d’aquest diumenge 31 de març per motius sexistes, pel que fa a la dotació dels premis en les diferents categories, l’organització de la Figot Race vol demanar disculpes públiques a les persones que s’hagin pogut sentir discriminades, deixant clar que no hi ha hagut cap intencionalitat per part de l’organització en aquest desafortunat episodi i que, en cap cas, ha estat una decisió premeditada.


Lamentem profundament que el col·lectiu de les dones participants en la 6a edició d’aquesta cursa s’hagi sentit discriminat respecte a la resta de participants i, com ja vam expressar ahir en privat, repararem el greuge que aquest fet hagi pogut ocasionar. Aprofitem per fer arribar tot el nostre reconeixement i respecte a les dones que ahir van pendre part de la cursa.


També lamentem que aquest trist incident hagi creat malestar entre el col·lectiu feminista local, a qui animem a ser part activa en l’organització per contribuir a què un fet com aquest no es torni a produir mai més al nostre municipi.


Estem a favor de la igualtat de gènere i de l’erradicació de tota mena d’actituds masclistes en la nostra societat, mantenint el nostre compromís ferm amb la promoció de l’esport i l’activitat a la natura entre el veïnat, també entre el col·lectiu femení del nostre poble.


Volem agrair i posar en valor la dedicació i entrega de les 115 persones voluntàries que van fer possible que l’organització de la diada d’ahir fos tot un èxit, consolidant la Figot Race com un esdeveniment esportiu de referència al territori.


Esperem que aquest desafortunat fet no enteli el treball que han fet durant mesos, especialment les darreres setmanes i dies, les persones que s’han bolcat en l’organització de la cursa. A totes elles, moltes gràcies.


I agraïm les felicitacions i mostres de suport que hem rebut en les darreres hores, tot reiterant les nostres més sinceres disculpes i esperant que aquest fet no malmeti el bon nom de la nostra cursa i que en pròximes edicions puguem continuar compartint jornades esportives i socials com la d’ahir.
1 d’abril de 2019


No hay comentarios:

Publicar un comentario